Maserati schimba V8 pe V6

Maserati renunta la propulsorul V8 de la Ferrari in favoarea unui V6 Pentastar care ar urma sa fie supraalimentat.
 

A venit timpul ca si Maserati sa se supuna normelor de poluare impuse de principalele organisme internationale. Potrivit unor surse din interiorul constructorului italian, oficialii se pregatesc sa renunte la propulsoarele V8 de 4.2 si 4.7 litri, provenite de la Ferrari, regasite de publicul larg in actuala gama.


GranTurismo si Quattroporte se vad astfel nevoite sa renunte la unitatea cu opt cilindri care si-a câştigat deja locul in istoria italienilor. Locul sau va fi luat de un agregat pe care Chrysler incepe sa-l popularizeze tot mai mult. Este vorba despre motorul Pentastar V6 de 3.0 litri, cu injectie directa, destinat a se regasi sub capota celor doua modele.


Pentru a se putea ridica la nivelul predecesorului sau cu opt cilindri, unitatea de origine americana va fi supraalimentata, bagajul de putere urmand sa insumeze peste 400 de cai.

Comentarii
Adauga comentariu
Publicat pe: 13 iunie '11, in: Stiri
4069 vizualizari
Citeste mai mult despre:  Maseratti  Grandturismo  Quattroporte  Pentastar  v6  
Bea si fumeaza, dezmembreaza masini, sta pe forumuri, ansambleaza masini (la loc), vinde suruburi ramase dupa ansamblarea masinilor, fumeaza, inoveaza. Citeam mai zilele trecute un editorial pe tema l[...]