Fiat 500 modificat de Lucarelli-Monza

Fiat 500 Abarth

Tunerul italian Lucarelli-Monza a creat un Fiat 500 Abarth cu motor central si cu tractiune pe puntea din spate. Acesta dispune de acelasi motor de 1.4 litri care dezvolta acum 230 de cai putere.
 

Fiat 500 a primit pana acum o multime de pachete de tuning, insa niciunul nu se compara cu creatia celor de la Lucarelli-Monza. Acestia au dus la extrem tuningul lui 500 si au decis ca motorul sa fie montat central, iar puterea sa fie transmisa puntii spate. Creatia poarta denumirea de 500 Abarth Motore Centrale R230 si a fost expusa in cadrul Salonului Marcilor de Lux de la Monaco.

Datorita noii configuratii, micutul model italian a suferit o multime de modificari. Scaunele din spate au fost scoase pentru a crea mai mult spatiu pentru pozitionarea motorului, suspensia spate a fost inlocuita, iar sistemul de franare imbunatatit.
Propulsorul de 1.4 litri al lui 500 Abarth a suferit si el o multime de modificari. O turbina Garrett, injectoare noi si o evacuare sport sunt doar cateva dintre noile "accesorii" ale micutului italian care il ajuta sa produca 230 de cai si 330 Nm. Puterea motorului este distribuita rotilor prin intermediul unui diferential cu alunecare limitata si a unei transmisii manuale cu cinci rapoarte. Multumita celor 230 de cai si a celor 1.050 de kilograme, creatia italienilor sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 4.7 secunde, iar acul vitezometrului se opreste la 240 km/h.

Comentarii
Adauga comentariu
Publicat pe: 28 aprilie '11, in: Stiri
2820 vizualizari
Citeste mai mult despre:  fiat  500  fiat 500  Abarth  
Galerii foto
Bea si fumeaza, dezmembreaza masini, sta pe forumuri, ansambleaza masini (la loc), vinde suruburi ramase dupa ansamblarea masinilor, fumeaza, inoveaza. Citeam mai zilele trecute un editorial pe tema l[...]