Citroen DS3 Cabrio va avea acoperis asemanator cu Fiat 500c

Citroen DS3 Cabrio

Citroen intentioneaza sa largeasca gama micului DS3 cu o varianta decapotabila.

Modelul premium, destinat sa concureze cu Mini Cabrio, va adopta o solutie neconventionala pentru rabatarea acoperisului. Mai exact, DS3 Cabrio va folosi aceeasi arhitectura ca italianul Fiat 500C, preferand sa pastreze toate cele trei randuri de montanti.
Primele informatii vorbesc despre un debut oficial in primavara lui 2013, noul model urmand sa dea nastere şi unui nou nume pentru derivatele cabrio ale francezilor, mai precis Airflow, recent inregistrat de oficiali. Solutia de rabatare a acoperisului a fost aleasa din motive financiare, costul de productie urmand sa fie mult mai redus decat in cazul unui cabriolet conventional. Astfel, Citroen va putea sa propuna noul DS3 Airflow la un pret mai mic de 20.000 de euro.
Si pe varianta decapotabila vom regasi aceleasi motorizari benzina şi diesel: propulsorul 1.6 THP de 155 cai putere, unitatea HDi de 1.6 litri si 92 de cai putere, precum si extensia 1.6 e-HDi de 112 cai putere. Este posibil sa nu regasim versiunile actuale de 1.4 şi 1.6 litri, aspirate normal, care ofera 95, respectiv 120 de cai putere. Locul acestora ar urma sa fie luat de viitoarele unitati turbo cu trei cilindri.

Comentarii
Adauga comentariu
Publicat pe: 06 mai '11, in: Stiri
3071 vizualizari
Citeste mai mult despre:  citroen  citroen ds3  ds3  cabrio  concept  
Galerii foto
Bea si fumeaza, dezmembreaza masini, sta pe forumuri, ansambleaza masini (la loc), vinde suruburi ramase dupa ansamblarea masinilor, fumeaza, inoveaza. Citeam mai zilele trecute un editorial pe tema l[...]